Brug mooi verlicht met Lumigrip!

Brug mooi verlicht met Lumigrip!

Mood accu - Lumigrip

Wanneer u de vestingstad Groenlo bezoekt, zult u vast één van de vele bruggen oversteken. Sinds deze zomer kunt u dat ook in Lumigrip stijl, waarbij de leuningen van de nieuwste brug zijn verlicht!

In samenwerking met Meerdink Bruggen heeft Lumigrip bijgedragen aan de reconstructie van de boompjeswal te Groenlo. De brug ‘De Nieuwe Lievelderpoort’ vormt een prachtige entree tot Groenlo!

De reconstructie heeft vooral de beleving van de Boompjeswal en De Dael versterkt . De gracht is plaatselijk verbreed, met aan de ene kant een strakke oever met wandelpad en aan de andere kant een speelse oever. De nieuwe brug is nu een markant punt als entree van de vestingstad en is onderdeel van het Programma Stad Groenlo. Wethouder Hoijtink hierover: “Inwoners en toeristen krijgen zo echt het gevoel dat ze een vesting binnenkomen. En de omgeving nodigt uit om een wandeling langs de gracht te maken of een rondje te varen met de fluisterboot. Ik ben trots op dit resultaat!” En dat is Lumigrip ook!

In de stalen leuningen van de brug is het Lumigrip LED verlichtingssysteem MonoColour toegepast met hoog rendement LED verlichting. De kleurkeuze is Warm Wit voor een sfeervolle en vooral veilige situatie voor voetgangers, fietsers en andere verkeersdeelnemers.

Op de Boompjeswal is tijdens de werkzaamheden een webcam geplaatst. Ewald Berendsen heeft met behulp van deze beelden bijgaande time-lapse film gemaakt van de reconstructie. Zie hier.