Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

veel gestelde vragen over trapleuning met LED verlichting en RVS balustrades - Lumigrip

Veelgestelde vragen

Met welke LED systemen kunnen de RVS trapleuningen en balustrades uitgevoerd worden?

De Lumigrip RVS trapleuningen of RVS (glas) balustrades kunnen uitgevoerd worden met een drietal verschillende LED systemen. Daarnaast kan elk systeem optioneel uitgebreid worden met ingebouwde sensoren (Sense).

Hoe worden de Lumigrip LED systemen voorzien van stroom?

Accu

Het LED systeem Mood heeft een ingebouwde accu. Daardoor is geen hak- en breekwerk nodig en kan de trapleuning heel eenvoudig gemonteerd worden. De accu kunt u gemakkelijk opladen met de meegeleverde adapter (9,5V). Aan één van de kopse kanten van de leuning kunt u de adapter inpluggen indien noodzakelijk. Heel eenvoudig!

Netspanning

De LED systemen MonoColour en MultiColour werken middels een vaste aansluiting op de netspanning. De adapterkabel (laagspanning 24V DC) wordt via een holle leuningdrager via de muur doorgevoerd naar een aansluitpunt op de netspanning. In geval van nieuwbouw kan tijdens de bouw al rekening gehouden worden met de benodigde voorzieningen. Bij verbouwingen zijn er vaak relatief eenvoudige oplossingen mogelijk, zoals aansluiting op de netspanning in een aangrenzende ruimte. Graag adviseren wij u ter plaatse over de mogelijkheden.

Hoe werken de sensoren (sense)?

Bewegingsensor

Alle Lumigrip LED systemen zijn uitvoerbaar met een sensorsysteem. Deze bestaat altijd uit twee bewegingssensoren: één boven en één beneden in de leuning. De sensoren activeren de verlichting als u in de buurt van de trap komt . De verlichting schakelt zich, indien geen beweging meer wordt waargenomen, na enige tijd vanzelf weer uit.

Lichtsensor

Het Mood Accu systeem heeft een extra sensor ter behoud van de accu. Dit is een lichtsensor. De lichtsensor meet de lichtsterkte en signaleert dan of verlichting nodig is. De combinatie van de licht- en bewegingsensoren zorgt ervoor dat de verlichting ook alleen aan gaat als het echt nodig is. Hierdoor gaat de accu vele malen langer mee en wordt de levensduur van de accu verlengt doordat u deze minder vaak hoeft op te laden.

Hoe vaak moet de accu opgeladen worden?

De accu zal jaarlijks, bij gebruik in combinatie met het sensorsysteem, tussen de vier- en zesmaal opgeladen moeten worden. In alle andere gevallen is de volledige continue lichtduur ca. 80 uren. Bij het dimmen van de verlichting wordt de lichtduur verlengd. De laadtijd van de accu is circa 24 uur.

In welke typen leuningen kunnen de Lumigrip® LED systemen ingebouwd worden?

De Lumigrip LED systemen zijn speciaal ontworpen voor inbouw in ronde leuningen met een diameter van 42,4mm. Dit zijn de typen RVS Allround en de Lumiwood hout design leuningen. Daarnaast zijn ook de handrails of balusters van de RVS of glazen balustrades uitvoerbaar met een LED systeem, evenals de RVS kapstokken. We adviseren u graag over alle maatwerk oplossingen.

Is de LED trapverlichting van Lumigrip® veilig?

Ja, de Lumigrip trapleuningen met LED verlichting zijn volkomen veilig. De Lumigrip® systemen zullen middels een meegeleverde adapter via laagspanning aangesloten op het elektriciteitsnet van uw woning. Dus nooit direct aangesloten op netspanning van 220-230V.

Ik heb een gebogen trapleuning. Past in mijn situatie dan ook een Lumigrip RVS trapleuning met LED verlichting?

Ja. In vrijwel elke situatie kan verlichting ingebouwd worden in een gebogen trapleuning. Uw bestaande trapleuning zal exact opgemeten en in dezelfde buiging nagemaakt in RVS model Allround of in één van de Lumiwood hout designs. De LED units worden vervolgens ingebouwd. Een gebogen leuning kan veelal ook vervangen worden door rechte Lumigrip trapleuningen. Bij het inmeten kunnen we u dan ter plaatse over de mogelijkheden adviseren.

Ik heb een spiltrap / wenteltrap. Kan de trapleuning dan ook vervangen worden door een Lumigrip® leuning?

Ja. Over het algemeen kunnen we een wenteltrapleuning ook vervangen door een RVS Lumigrip® trapleuning met LED verlichting. Indien de leuning op de trap is gemoneerd, zullen ook de staanders van RVS zijn. Zodat u een mooie eenheid in RVS krijgt met bovendien praktische verlichting.

Hoe weet ik welke lengte trapleuning ik nodig heb, hoeveel steuntjes en hoeveel LED modules?

Onze adviseurs kunnen u tijdens een telefonisch gesprek al snel een goede indicatie geven van de uitvoering van een RVS trapleuning met LED die past bij uw woonsituatie. Bij nieuwbouw woningen kunnen we u adviseren op basis van de bouwtekening. Deze kunt u eenvoudig naar ons toesturen via info@lumigrip.nl of uploaden via ons contactformulier. Daarnaast adviseren wij u graag ter plaatse.

Wat kost een RVS trapleuning of balustrade met LED verlichting?

De Lumigrip® producten zijn op maat gemaakt en samengesteld op basis van uw wensen en (trap)situatie. De prijzen zijn dus afhankelijk van de specifieke uitvoering. Er bestaan ook mogelijkheden voor eigen montage, waarbij u kunt besparen op de montagekosten. Vraag de Lumigrip® adviseur naar de verschillende mogelijkheden. Telefonisch of per mail kunt u altijd een vrijblijvende prijsindicatie opvragen.

Wat is een flexibele RVS bocht?

Een flexibele bocht is een RVS deel dat wordt toegepast om bij een trap de verschillende lengtes leuning aan elkaar te koppelen. Uw trapleuning met LED verlichting wordt door toepassing van een RVS flexbocht één mooi geheel. De trapverlichting kunt u dan ook heel eenvoudig per trap bedienen.

Kan ik ook RVS trapleuningen met en zonder verlichting combineren?

Dit is uitstekend mogelijk! Kiest u bijvoorbeeld alleen voor Lumigrip RVS trapleuningen met LED verlichting van de begane grond naar de eerste verdieping, dan kunnen de leuningen naar de tweede verdieping in hetzelfde model zonder LED verlichting worden uitgevoerd. Met zorg maken wij uw maatwerk perfect passend binnen uw wensen en budget.

Een afspraak op locatie: wat houdt dit in?

Een ervaren Lumigrip monteur adviseert u in uw eigen woning over de verschillende mogelijkheden van de Lumigrip systemen. Op basis van deze afspraak kunnen we u dan een gericht vrijblijvend voorstel doen. De monteur kan ook een demonstratie geven van de verlichtingssystemen, zodat u een goed beeld krijgt van de kwaliteit en functionaliteit van de Lumigrip systemen.

Kan ik de maatwerk RVS leuningen met of zonder LED ook zelf inmeten en monteren?

Ja, dat is vrijwel altijd mogelijk! U bespaart dan op de montagekosten. Op basis van uw maatvoering produceren wij uw trapleuning geheel op maat en conform wens ook met LED verlichting. Ook uw bestaande trapleuningen, eventueel met buiging en/of met leuningdragers op specifieke posities, kunt u bij ons bezorgen om exact na te laten maken. U kunt deze vervolgens zelf afhalen of laten toezenden. We maken daarvoor altijd een bezorgafspraak. U kunt ook de maten doorgeven, waarbij wij uw maatwerk leuningen produceren en vervolgens toesturen. Bestellingen ten behoeve van zelfmontage worden altijd compleet verzonden, inclusief leuningdragers met blinde bevestiging en standaard bevestigingsmateriaal. Heeft u ondersteuning nodig tijdens de inmeting of montage? Vraag dan naar onze handleidingen of neem contact met ons op.

Ik heb interesse in een Lumigrip® product. Hoe gaat het verder?

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We willen u altijd voorzien van het mooiste en best passende product. Lees meer

Heeft u een andere vraag?

Brochure aanvragen of advies?

Onze adviseurs kunnen u vrijblijvend telefonisch ondersteunen voor de mooiste maatwerkoplossingen voor uw woning!