RVS reinigen veel werk? Niet met deze tips!

RVS reinigen veel werk? Niet met deze tips!

Mood accu - Lumigrip

U heeft vast wel meubelen in huis die van RVS zijn gemaakt, maar hoe kunt u RVS het best reinigen en onderhouden? Wij geven u graag een aantal tips zodat het RVS in uw huis weer gaat stralen en u er zeker van bent dat er geen rare vlekken of krassen ontstaan. Met de juiste (hulp)middelen in huis en de bijbehorende tips, is RVS reinigen geen enkel probleem!

Stap voor stap RVS reinigen

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag uw RVS weer ziet als nieuw. En dat kan met dit stappenplan voor een stralend resultaat! Sommige mensen zien er tegenop om RVS te reinigen. Dat is nergens voor nodig zolang u de juiste middelen maar in huis heeft. Allereerst is het van belang dat u al uw producten van RVS eens in de zoveel tijd even goed reinigt. Deze kunt u vervolgens afnemen met een microvezeldoek. U kunt uw RVS zo goed beschermen en onderhouden met een RVS reiniger die u bijvoorbeeld kunt bestellen bij Lumigrip. Ook na het beschermen en onderhouden, kunt u uw RVS afnemen met een microvezeldoek.

Wat u niet moet doen bij RVS reinigen

Om uw RVS te reinigen, is het vooral van belang dat u de juiste (hulp)middelen gebruikt. Voor optimaal resultaat brengen wij u ook graag op de hoogte van hetgeen u niet moet doen om uw RVS te reinigen. Wanneer u ervoor kiest om een schuursponsje te gebruiken, is het hoe dan ook zeker dat er krassen op komen en dat is nou net niet wat u wilt. Ook agressieve schoonmaakmiddelen kan uw RVS negatief beïnvloeden waardoor het zelfs dof wordt of gaat roesten. Naast het gebruik van schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen, is het ook af te raden om staalborstels, olijfolie en bepaalde schurende middelen als Cif te gebruiken.

Uw RVS trapleuning reinigen

Heeft u toevallig ook een RVS trapleuning in huis die u graag wilt reinigen? Wij brengen u graag op de hoogte van de laatste ins en outs om uw trapleuning of balustrade schoon te maken! In eerste instantie is het belangrijk dat u microvezeldoeken en een RVS cleaner in huis hebt om uw RVS trapleuning te reinigen.

  • Begin met het vochtig maken van een doek met lauw warm water en neem de leuningen hiermee af. Het is niet handig om met een nat doek te werken in verband met eventuele elektronica.
  • Is de leuning schoon? Gebruik dan de RVS cleaner waarbij het belangrijk is dat u nooit rechtstreeks op het RVS oppervlak spuit, maar altijd op een doek. Neem vervolgens met dit doek de trapleuningen, balusters en dragers af om uw RVS te reinigen. Let op: dit stappenplan geldt alleen voor leuningen die van RVS zijn gemaakt.
  • Heeft u last van krasjes op uw RVS? Gebruik dan Scotch-Brite. Het is wel belangrijk dat u deze rustig met de slijprichting mee beweegt. Wanneer u dit in een andere richting doet, creëert u hoogst waarschijnlijk alleen maar meer krassen.

Heeft u toch nog vragen over RVS reinigen? Of is er iets toch niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer +31 24 6636887 of door een e-mail te sturen naar info@lumigrip.nl.