Uw oude trap beu? Uw trap renoveren doet u zo!

Uw oude trap beu? Uw trap renoveren doet u zo!

Mood accu - Lumigrip

Een trap renoveren gebeurt niet zo vaak als het veranderen van uw interieur, maar ook uw trap is na loop van tijd aan een nieuwe look toe. Uw smaak zal in de loop der tijd zijn veranderd en wellicht is de trap ietwat versleten. Tijd om de trap te renoveren! Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om het renoveren van een trap, maar welke past het beste bij u. Wij zetten hieronder de mogelijkheden voor u op een rijtje.

Trap renoveren met traptredenbekleding

Voor het bekleden van de trap zijn er diverse mogelijkheden, maar laten we de twee populairste manieren toelichten. Allereerst is de meest bekende manier van het renoveren van de trap om de traptreden te bekleden met tapijt. Tapijt dempt de voetstappen en voelt zacht en warm aan. De traptreden kunnen in zijn geheel bekleedt worden, maar u kunt ook kiezen voor een gedeelte van de traptrede. Keuze genoeg, dus.

Tapijt past vaak niet in een heel moderne woning, maar wat u kiest u dan? De meeste mensen kiezen ervoor om de trap te renoveren met een houtlook. Uw trap renoveren met echt hout is geen ideale keuze. U kunt dan het beste kiezen voor HPL. HPL is kunststof die bijzonder slijt – en kras vast is en eruit ziet als hout. HPL wordt in de volksmond ook wel laminaat genoemd. HPL is een prima oplossing als u een modernere look wilt creëren in uw moderne woning. Naast het gebruik van HPL kunt u ook uw trap bekleden met vinyl (zeil), PU (giet vloer) of grint. De mogelijkheden om uw trap te bekleden zijn eindeloos. Wel belangrijk om hier de juiste keuze in te maken, want het zal de sfeer van de hal sterk beïnvloeden.

Wilt u uw trap liever niet laten bekleden? Dan kunt u er altijd nog voor kiezen om de trap zelf te schilderen.

Nieuwe leuningen om uw trap te renoveren

Bij het renoveren van uw trap is het niet alleen belangrijk de traptreden te bekleden, maar kunt u ook denken aan nieuwe leuningen. Zo kunt u kiezen voor een RVS trapleuning, een trapleuning met led verlichting of een houten trapleuning. Er zijn tal van mogelijkheden bij het kiezen van nieuwe leuningen bij een traprenovatie. Heeft u ook een hekwerk wat aan vervanging toe is? Dan kunt u dit direct laten vervangen bij het plaatsen van de nieuwe leuningen. Uiteraard is het hekwerk ook in verschillende ontwerpen beschikbaar. Bekijk hier de mogelijkheden voor het vervangen van het hekwerk.

Trap renoveren laatste details

Om het renoveren van uw trap compleet te maken mogen natuurlijk de gang en overloop niet worden vergeten. Het is belangrijk om de trap renovatie door te laten lopen op de overloop en in de gang. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloeren hiervan te vervangen of nieuw leven in te blazen. Daarnaast zal de verf op de muur in het trapgat ook aan een nieuwe kleur toe zijn. Zorg er dan voor om direct ook de muur aan te pakken. Op deze manier heeft u de gehele trap en toebehoren in een keer gerenoveerd.